Deelopdracht 2

 

Jullie gaan nu je menu maken. Voordat je gaat beginnen, zoek je eerst de woorden op in het formulier:

 

   

Wat betekenen de volgende afkortingen / termen die je op een menu in Frankrijk kunt vinden:

TVA:
TTC:
service compris:

Zoek nu de vertaling van de volgende termen:

Voorgerecht:
Hoofdgerecht:
Nagerecht:
Koude drankjes:
Warme drankjes:

                 

Print het formulier uit en stop het in jullie mapje.

 

Spreek af wat voor restaurant jullie hebben: lunchroom, sterrenrestaurant, visrestaurant, vegetarisch, grand café...

Jullie menu mag een keuzemenu zijn, er kan een dagmenu / dagschotel zijn, je kunt ervoor kiezen om een à la carte-menu aan te bieden… bedenk eerst waar jullie voorkeur naar uitgaat.

Op jullie menu moeten minstens 3 verschillende voor-, hoofd- en nagerechten staan, drankjes en natuurlijk prijzen.

Vermeld op jullie menu weer de naam en het logo van jullie restaurant. Geef er ook een adres en een telefoonnummer bij (kijk daarvoor bijv. weer eens op http://www.pagesjaunes.fr !) En misschien hebben jullie ook al een idee voor de naam van jullie website, dan kunnen jullie die er ook bij zetten.

Als jullie in klad alles afhebben laat je het eerst zien aan je docent; daarna maak je de definitieve versie op een A4tje en die lever je in om te laten plastificeren!